Het is belangrijk dat u een vertrouwensband voelt met uw Therapeut, zodat u zich veilig voelt en weet, wie er tegenover u zit. Zo voelt u zich vrij en veilig om te spreken.Mijn naam is Marion de Wit – Engelbert. Ik ben Register Counselor en bied een luisterend oor en een helpende hand aan en zal u begeleiden bij uw probleem en doorbreken van uw denkpatroon, om zo samen te komen tot een oplossing c.q verandering.

Via de Stichting Counseling Nederland heb ik de HBO opleiding Relatie- counseling gevolgd. Daarnaast ben ik bezig met de specialisatie relaties en seksualiteit, waarbij alle vormen van seksualiteit aan de orde komen (geaardheid, extremen en problemen in elke denkbare vorm).

Als manager personeelszaken, vertrouwenspersoon en preventiemedewerkster binnen het bedrijfsleven, heb ik de nodige ervaring opgedaan, als het gaat om relaties tussen mensen. Daarnaast ben ik gehuwd, moeder van twee schoolgaande kinderen en heb ik familie, vrienden en kennissen. Net als ieder ander mens, heb ik te maken met communicatie en relatievormen in de ruimste zin van het woord en begrijp dus, dat conflictsituaties in alle soorten van relaties kunnen voorkomen. Ook ik verlies mensen en ken rouw, ook ik ken burn-outs of herken de conflicten op de werkvloer en ook ik ben bekend met problemen binnen man-vrouw relaties en/of seksualiteitsproblematiek en stel me daarom niet boven een cliënt, maar acht gelijkwaardigheid binnen het gesprek erg hoog!

Een gemiddelde counselingperiode beslaat ongeveer 5 sessies, afhankelijk van de hulpvraag. Hiermee wordt als basis dan ook gestart. Mochten meerdere gesprekken noodzakelijk zijn, spreken we die per keer en in overleg af.

Een mens is 24 uur per dag mens.

U, maar ook ik! Door me in te leven in het probleem, mezelf te verplaatsen in een situatie en door mezelf open te stellen voor u, probeer ik samen met u te komen tot een oplossing.

 

Dát is mijn uitgangspunt bij het counselingproces en dat zal ik het gehele proces in het oog te houden!

 

Als hobby schrijf ik korte verhalen over het leven, normen en waarden en gebeurtenissen die iedereen kan overkomen. Door het schrijven van deze boeken heb ik besloten Counselor te worden en mensen niet alleen met geschreven woorden te helpen, maar ook in het dagelijks leven.