Je bent een relatie aangegaan met iemand. Hij of zij was de liefde van je leven. Jullie leken zo goed bij elkaar te passen en de hartstocht was puur en diep. Samen hadden jullie dromen, verlangens en toekomstplannen. Het toekomstbeeld zag er rooskleurig uit. In de loop van de tijd is er echter wat veranderd. De structuur is in de relatie gekomen en de hartstochtelijke momenten van pure passie zijn verloren geraakt en vervangen door sleur en gewoonte. Meningsverschillen ontstaan steeds vaker. Irritaties en conflicten zijn niet van de lucht en in plaats van de prachtige dromen en verwachtingen zijn er gevoelsmatig veel teleurstellingen en ergernissen ontstaan. Steeds vaker vraag je jezelf af: ‘hou ik nog wel van hem of haar’?

 

Voor hen die samen aan hun relatie en hun geluk willen werken, of voor diegenen die een (nieuwe) betere relatie willen aangaan na bijv. een scheiding, is relatietherapie de oplossing.

 

Door te praten over het gedrag van beiden, de gedachtegang uit te diepen, de gevoelens te ontdekken en te bespreken, wordt de relatie opengebroken en is het mogelijk elkaar te (her) ontdekken. We gaan kijken naar de gevoelens in plaats van naar een houding van iemand in de relatie. Counseling gaat over gedag (houding) gevoelens en emotionele verbintenis met je partner.

Vanaf 2012 is het boek ’50 tinten grijs’ en waren hype geworden. Mocht ook u geraakt zijn door de inhoud van het boek en weet u niet goed hoe u de inhoud van het boek een plaatsje kunt geven binnen uw eigen relatie? Neemt u dan contact met mij op. Ik help u, om u en uw partner inzicht te geven in uw verlangens en leren u op de juiste wijze te praten met uw partner over uw wensen en verlangens. Relatietherapie houdt niet altijd in dat er met 2 personen wordt gesproken. Worstelt u met uw eigen identiteit, verlangens of wensen, ook daar kunnen wij u bij ondersteunen. U krijgt handvatten voor u zelf of voor beiden, zodat u na de gesprekken niet snel terug valt in oud gedrag en gewoonten. Na de sessies kun u de toekomst samen weer aan en problemen lost samen op. U durft weer op elkaar te bouwen en te vertrouwen.

 

Bij relatietherapie gaat het in eerste instantie altijd om 5 afspraken. Een afspraak duurt ongeveer anderhalf uur.

 

Na een eerste gesprek is het gebruikelijk dat beiden wordt verzocht een keer alleen langs te komen voor een gesprek. Totaal dient men rekening te houden met 5 afspraken. Mocht hierna blijken dat er meerdere gespreken noodzakelijk zijn, spreken we die per keer extra af.


Om misverstanden te voorkomen: Praten over seksualiteit is geen enkel probleem echter er zullen onder géén enkele voorwaarden seksuele handelingen plaatsvinden binnen mijn praktijk.