Met relatietherapie als hoofdvak en specialisme, zijn mijn andere specialisaties natuurlijk niet verloren gegaan. Perspectief Counseling heeft in het verleden veel gewerkt met verslaafden en hun families. Indien mijn hulp hierbij gewenst is, kunt u mij hier ook altijd nog voor benaderen. Let hierbij wel op dat het hier vaak om langere trajecten gaat. Ook voor problematieken als angst, dwang, onzekerheid, overspannenheid en een zoektocht naar gelukkig voelen en minder eenzaam, kun je nog altijd bij mij terecht. Ook deze trajecten zijn vaak wat langer dan 5 keer. Houdt u hier dus rekening mee!

verslaving:

Een blijvende gedrags- en gedachtenverandering, dat is wat nodig is om  definitief met je verslaving te breken. Dit, gecombineerd met hernieuwde  eigenwaarde en zelfverzekerdheid overtuigd je er zelf continu van dat  het beter is, niet opnieuw te vallen in je oude gedragspatroon.  Niet langer je hoofd in het zand steken, maar je probleem onder  ogen zien en aanpakken. Je eigen leven weer in je eigen handen  nemen, zonder de benodigde genotsmiddelen.  Tijdens en na het afkicken, wordt door te praten over het gedrag,  de gedachtegang uitgediept en de reden voor gebruik geanalyseerd. Zo worden met name de gevoelens en emoties (her)ontdekt. Tevens gaan we op zoek naar mogelijkheden, het hernieuwde geluksgevoel  vast te houden, zonder dat daar een genotsmiddel voor nodig is.  Doordat u uiteindelijk zelf in staat zult zijn, de problemen alleen  op te lossen, wordt terugval in het oude gedrag voorkomen.

Perspectief Counseling helpt u bij het afkicken via (buddy) begeleiding. Wij begrijpen uw verslaving! Dit inzicht biedt uitzicht!


In de vorm van intensieve buddy begeleiding is het soms mogelijk ambulant af te kicken en clean te worden. Daarnaast begeleiden wij u op uw nieuwe ingeslagen weg van het leven middels coaching. Tijdens het afkicktraject krijgt u tools waarmee u de ‘trek/zucht’ onder controle leert houden, schrijft u een levensverhaal (hoef niet),  onderhouden wij sms, e-mail en telefoon verkeer en coachen wij tijdens de nazorg. Daarnaast begeleiden we u partner, familie of verwanten, zodat ook  zij uw verslaving en weg begrijpen. Tijdens de eerste weken komt u 3 tot 4x per week naar de praktijk  voor een gesprek. Daarna bouwen we dit af.  De eerste gesprekken richten zich op afkicken en clean worden en het begrijpen van uw verslaving en uzelf. Daarna gaan we samen bouwen aan een nieuwe levensweg, met werk,  hobby’s, herstel van familiebanden, financiën, sporten en gezonde levensstijl. Ook zit er een half jaar nazorg bij via een groepsgesprek van  een half jaar, anderhalf uur per week.  Ook uw familie wordt betrokken bij het project. De sessies zijn naast afkicken zeer specifiek gericht op begeleiding en  nazorg van mensen. Tevens is deze counselingtherapie bedoeld voor  partners, familie en anderen om (ex)verslaafden heen. Voor een afkicktraject wordt het normale uurtarief berekend.  Deze kosten worden niet vergoed door uw ziektekosten verzekeraar.  Indien de verslaving te hardnekkig is om via ambulante zorg te behandelen,  verwijzen wij u voor opname door naar een afkickkliniek of detoxcentrum.

Angst:

Angst kent vele vormen en vertaalt zich op verschillende manieren. Faalangst is de meest bekende vorm, maar het komt regelmatig voor dat juist de mensen die overdag alles doen en durven, hartkloppingen krijgen en zich onrustig voelen, als ze alleen thuis zijn. Angst voor eenzaamheid, ziektes, dood gaan, maar ook angst om over te geven of angst voor mensen, straatvrees, rij angst zijn veel voorkomende vormen. Perpectief Cousneling begeleid vele vormen van angst. Angst kent veelal een patroon en is veelal te doorbreken door anders naar de angst te kijken. Niet altijd gaat dit snel. Angst doorbreken kan soms wat langer duren. Het tempo wordt aangepast aan de hulpvrager. U bepaalt hoe snel u uw angst durft te doorgronden. Wij begeleiden u in elke fase. U bestrijd de angst niet alleen. Wij begeleidingen u niet alleen in de praktijk. Ook via telefoon, skype en sms proberen wij continu voor u bereikbaar te zijn, zodat u voelt dat u niet alleen staat in uw strijd. Komt u eens kennismaken en de opties bespreken. Samen bekijken we de mogelijkheden. Wij nemen elke vorm van angst zeer serieus. Hoe klein hij kan lijken voor anderen, of hoe erg u zich wellicht schaamt, voor ons is niets klein en u hoeft zich zeker niet te schamen. U voelt wat u voelt en wij helpen u graag weer angstvrij door het leven te gaan!